Hírek


Advent idején több a lakástűz
2019. november 29. 10:06

December elsején, vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal kezdetét veszi az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy a tűzoltókra várakozás időszaka legyen.

Labradort mentettek a tűzoltók
2019. november 29. 09:10

Balatonkeresztúr közelében az M7-es autópálya melletti benzinkútnál egy labrador retriever fajtájú közepes testű kutya 2,5 méter mély aknába zuhant csütörtökön délelőtt.

56 millió forint értékű támogatás a somogyi önkénteseknek
2019. november 28. 16:13

A központi költségvetésben a tavalyi évhez hasonlóan idén is összesen hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió forintra pedig a mentőszervezetek pályázhattak. A pályázati forrás évről évre biztosítja az egyesületek és mentőszervezetek kiszámítható fejlődését, jelentős szerepet játszik abban, hogy folyamatosan erősödni tud az együttműködés a hivatásos és az önkéntes szervezetek között.

Karambol Mike közelében
2019. november 28. 13:15

A Mike és Kadarkút közötti úton egy rakomány nélküli nyerges vontató és egy személyautó ütközött csütörtökön reggel.

Kiégett egy présház Bábonymegyeren
2019. november 27. 07:53

Bábonymegyeren a Dózsa György utcában egy 10 négyzetméteres cserépfedésű présház teljes terjedelmében égett kedden este. A téglaépületet hulladéktárolásra használták. A riasztott tabi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat. Fotó: Tab ÖTP

Pusztítottak a lángok Zamárdiban
2019. november 26. 09:10

Zamárdiban, a Knézich Károly utcában egy 120 négyzetméter alapterületű ikerház tetőszerkezete és a hozzáépített 30 négyzetméteres melléképület kapott lángra hétfőn délután.

Égtek a bálák Homokszentgyörgyön
2019. november 26. 08:58

Homokszentgyörgy külterületén, a Dózsa György utca közelében 700 bálából álló lucerna kazal kapott lángra hétfőn délután egy mezőgazdasági telephelyen. A tűz mintegy 60 bálát érintett közvetlenül a kazal középső részén.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások
2019. november 25. 10:12

Viszonylag nyugodt hétvégéje volt a Somogy megyei tűzoltóknak. Tizenegy alkalommal riasztották az egységeket az elmúlt napokban, ebből öt esetben érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba. Összességében két kisebb szabadtéri tűznél és néhány műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra.